ČlánkyCreepypasty

1999 – 2. Část (Creepypasta)

Toto je pokračování Creepypasty 1999. První část najdete na odkazu: 1999 – 1. Část

Aktualizace na blogu 21.9.2011

Lidé mi psali e-maily s dotazy o tom, co přesně se stalo v roce 1999, k tomu se dostanu. Tyhle divné show měly údajně navnadit děti k tomu, aby vlezli do domu Mr. Beara, a to, co udělal, šokovalo celé město.

Můj táta mě opravdu odvezl do Caledonu na adresu Mr. Beara, která byla na dopisu. Dům byl na kraji města, na zemědělské půdě. Pořád mám ten barák před očima. Vypadalo to jako starý farmářský domeček, postavený okolo roku 1900.

Okna byla zabarikádovaná a dům vypadal jako připravený k demolici. Pamatuji si, že když jsem přicházel k baráku, táta se stále koukal na adresu, nechtěl si přiznat, že je to správné místo. A pak se otevřely dveře.

Očekával jsem Mr. Beara

Překvapivě se zde objevil policejní důstojník. Začal si povídat s mým tátou, netrpělivě jsem se mezi jejich rozhovorem zeptal, zda je to doopravdy dům člověka, kterého jsme hledali. Obličej policisty se podivně zkřivil a vydal ze sebe jen tiché „Oh bože.“.

Začal tátovi něco rychle a potichu vysvětlovat, tak, abych to neslyšel, a hned na to mi táta řekl, abych zalezl do auta. A pak jsme jen jeli domů. Byl celou dobu zamlklý. Cítil jsem, že se stalo něco zvláštního.

Táta mi nikdy neřekl, co se tehdy stalo, a já na to během té doby nějak zapomněl. Kanál 21 už nic nevysílal, a když jsem se zeptal, proč, táta jen popíral jeho existenci. Bylo mi asi 13, když jsem se dozvěděl pravdu. Jen tak z ničeho nic jsem si na kanál 21 vzpomněl a zeptal se na něj táty. Hádám, že uznal, že jsem byl připravený slyšet pravdu.

Caledon Local 21 byl místní TV kanál

Běžel od října 1997 do srpna 1999 v krajních regionech Ontaria. Celý kanál byl vysílán z domu v Caledonu, který jsme navštívili a řídil ho muž, kterého nikdo ve městě neznal.

Kanál se dal zachytit jen na starých televizích, protože signál se vysílal pouze na nízkých frekvencích. Muž vytvořil úplně všechny odvysílané show, a všechny byly pro děti. To jeho ruka byla Booby, to on byl Mr. Bear a zároveň tajemný kameraman.

Opravdový důvod založení kanálu byl mnohem znepokojující, než se zprvu zdálo. Jak jste už asi uhádli, unášel děti a držel je ve sklepě. Ale zatímco si lidé mysleli, že je pedofil, doopravdy chtěl děti využít na něco jiného. Den před příjezdem policie, muž utekl z domu. Nebyl jsem jediný, kdo ho sledoval.

Aktualizace na blogu 9.11.2011

Omlouvám se za to, že jsem neodpovídal tak dlouho na žádné otázky, dlouho jsem nebyl na svém e-mailu. Nicméně, nechte mě vám sdělit všechno, co zatím vím. V říjnu jsem navštívil dům, ve kterém záhadný muž bydlel, nyní zde provozují dvě ženy denní péči. Jak ironické. Teď se vrátíme k vašim otázkám:

Otázka: Kdo další sledoval Caledon Local 21?

Odpověď: Vím, že jich určitě několik dalších sledovalo, zahrnujíc děcka, která skončila v domu Mr. Beara. Po nějakém to hledání na Google jsem našel pár lidí na Neoseeker fórech, kde diskutovali show na Caledonu Local 21.

Mluvili o dětských show, které jsem sledoval, ale také o těch, o kterých jsem v životě neslyšel. Uživatel jménem iamreallife vypadá na to, že ví o všech show, které kanál 21 vysílal. Tady jsou dvě, o kterých jsem nikdy neslyšel:

The Fallen Angel and Life (Padlý anděl a život) – iamreallife tuto show poslal jako celkem nudnou, kde byl jen muž, blábolící na kameru věci o tom, jak musíme uspokojit Satana a utišit ho, než bude příliš pozdě.

Paint With The Soul (Maluj duší) – iamreallife a další uživatel jménem sigy92 diskutovali o vzhledu této show. Popsali ji jako něco ve stylu Blair Witch, byl v ní kameraman, který se jen toulal po lese v noci, bohužel nedělal nic zajímavého.

Podívám se na další konverzace a zkusím získat link.

Otázka: Kde je Mr. Bear, nebo ten chlap, který nosil jeho kostým?

Odpověď: Kdybych to věděl, zmínil bych se dříve. Nemám ponětí, kde se ten chlap teď nachází, jestli je naživu nebo mrtvý ale doufám, že to druhé. Až uvidím kamaráda mého otce, zeptám se ho na to, možná získám lepší informace.

Otázka: Co Mr. Bear dětem udělal?

Odpověď: To je zatím nejčastější otázka. Zjistil jsem to v říjnu díky kamarádovi mého otce, který je regionálním důstojníkem Caledonu. Nyní už je v důchodu. Údajně ten muž, který hrál Mr. Beara vzal děti z domu do nedalekého lesa. Ohledně toho, co tam dělal, si policie není přímo jistá, ale bylo zde nalezeno 16 spálených těl dětí ve věku mezi 4-13 lety.

Těla byla zakopána v 15 x 15 stop veliké jámě. Tátův kamarád nechtěl zacházet do přílišných detailů, ale uvidím ho příští čtvrtek, tak snad z něj dostanu více informací.

To je vše, co zatím vím. Díky, že stále čtete můj blog, zkusím sehnat co nejvíce informací pro další post. Celkem jsem se do toho pátrání zažral. Myslím si, že mám právo vědět, co se stalo.

Aktualizace na blogu 1.2.2012

Omlouvám se, že jsem dlouho nic nepřidal, celkem jsem o blog ztratil zájem, jelikož jsem se s informacemi o člověku, provozujícím Caledon Local 21 nikam nepohnul. Nicméně, před pár týdny jsem narazil na zlato.

Získal jsem pár odpovědí, překvapivě od otce dítěte, kterému jsem kdysi dělal chůvičku. Bydlel naproti přes ulici, když byly jeho děti mladší, hlídal jsem mu je, když byl v práci, kterou teď bohužel nemá. Dříve bydlel v blízkosti Caledonu a všiml si podivných aktivit Mr. Beara v lesích. Jeho jméno je Anthony Pollo.

Když bydlel v malém bungalovu mimo lesy, často chodil na malé procházky, aby měl soukromí na zapálení jointa před tím, než se vrátil ke své práci dřevorubce. Pollo mi sdělil, že často slyšel hlasy dětí, které vycházely z hloubi lesa, společně s poblikáváním světla.

Údajně to vše začalo okolo konce roku 1997. Okolo této doby začal kanál 21 vysílat. Začalo ho to štvát, a tak se po tom začal pídit. Pollo mi poté popsal, jak celá scéna vypadala, když přišel na místo.

Byla zde skupina dětí. Řekl asi 13-17 s věkem 5 až 12 let, nashromážděná okolo velké jámy plné ohně. Byl s nimi jeden dospělý člověk. Pollo začal s mužem mluvit a zeptal se ho, co dělá tady v lese s tolika dětmi.

Muž řekl, že zde mají kemp, na kterém, často něco dělali. Pollovi to nepřišlo nijak podezřelé, protože Caledon má nejnižší kriminalitu v celé Kanadě, jen to nechal být a řekl jim, aby se jen utišili. Poté, co mi tohle řekl, sklopil hlavu a poznamenal, že neposlechli, že byli hlasitější a navíc někdy slyšel děti říkat něco v neznámém jazyce.

Neztrácel ale čas tím, že za mužem chodil, jelikož se poté odstěhoval. Řekl jsem mu, že ten muž byl pravděpodobně majitel kanálu 21, ale Pollo zapochyboval, protože slyšel, že se ten muž odstěhoval do Pickeringu.

Zde je to, co vím:

  • Muž s nejvyšší pravděpodobností bral děti do lesa na „kempování“
  • Jáma s ohněm, kterou mi Pollo popisoval, je asi ta díra, ve které byla poté nalezena těla dětí
  • Děti, které tenkrát viděl, jsou už pravděpodobně mrtvá
  • Muž se odstěhoval do města jménem Pickering (malé město blízko Toronta)
  • Promluvím si o tom s otcem (bývalým policistou) a uvidím, jestli to bude zapadat s něčím, co policie o muži zjistila. A také chci vědět, jestli ví ještě něco víc o kanálu Caledon Local 21.

Aktualizace na blogu 20.3.2012

Dobré zprávy lidi, mluvil jsem s otcovým přítelem, a ten mi odhalil hodně nových informací. Nejdřív jsem se zeptal na to, zda má policie nějaké další podrobnosti o muži, který vedl Caledon Local 21, ale údajně mají jen to stejné málo, jako mám já a nikdy nepřišli na nikoho podezřelého.

Nicméně, Peelská regionální policie měla ve skladu pár nahrávek, které byly vysílány z kanálu 21, a on mi dal dokonce možnost se na ně podívat.

Koukám, že jsem toho o otcovo příteli moc neřekl, jeho jméno je Mitchell Wilson, je to celkem fajn chlápek, vypadá na to, že naprosto chápe můj hlad po informacích ohledně toho, co se tenkrát koncem 90. let v tom domě stalo. Ví, že bylo špatné, že mi to táta neřekl dřív.

Vzal mě na policejní stanici Davis road. Každá z hlavních stanic okolo Peelu měla nějaké ty nahrávky, Davis road měla 3. Shlédl jsem je všechny. Bohužel jsem si ani jednu nemohl vzít domů, z pochopitelných důvodů.

Booby – Epizoda 2: Přátelé jsou jako květiny:

Tohle byla jedna z úplně prvních epizod s Boobym. Kvalita kamery byla mnohem horší než u jiných dílů, ale scéna byla vsazena na stejné místo jako vždycky. Poznal jsem to okamžitě. Epizoda začala s Boobym, jak se pohupuje ze strany na stranu, dokud se na scéně neobjevila další ruka. Byla mnohem menší, vypadala, jakoby patřila dítěti.

Ručka dychtivě poskakovala ze strany na stranu, dokud se nepřiblížila k Boobymu a nepolíbila ho. Pár sekund na to ji Booby pevně stiskl. Tato scéna byla v záběru asi po deset sekund, dokud se kamera nezačala posouvat doleva a obě ruce nebyly v dohledu.

Záběr přešel na osamělou utrhnutou sedmikrásku. Kamera se začala na kytku přibližovat a v pozadí se ozval hlas malé holčičky „Přátelé jsou jako kytky v zahradě života.“ Epizoda poté skončila.

Paint With The Soul – Episode 10, Vyhazování odpadků:

Paint With The Soul byla jedna ze show, o které iamrealife a sigy92 diskutovali na Neoseekeru. Řekl jsem o tom policii a ta mi sdělila, že bylo mezi 5. Prosincem 1997 a 8. Lednem 1998 uděláno celkem 12 epizod.

Přesně tak jak to iamrealife a sigy92 popsali, epizoda začala s kameramanem, bloudícím po lese. Vypadalo to, že se blížilo k večeru a zapadalo slunce. Muž došel po dlouhé cestě až k místu, kde byla na popadaném listí hromada odpadu.

Kamerou přejel po různých obalech, lahvích, pytlích a krabicích, ujistil se, aby měl každý předmět alespoň pár sekund na záznamu. Záběr se pak zaměřil na jedno určité místo, zatímco začal muž mluvit. Musím poznamenat, že mluvil jako tichý a plachý typ člověka, byl to ten hlas, který se objevoval i v několika předešlých show na Caledon Local 21.

Skoro jsem neslyšel, co říkal, ale mluvil hlavně o tom, jak jsou lidé odpad, a také mluvil o záchraně sebe sama vyházením odpadu (nás). Znělo to celkem stupidně, ale stejně mi z toho naběhla husí kůže. Mám tím na mysli ten fakt, že tohle byl pravděpodobně ten les, kde byly nalezeny mrtvoly těch dětí, není tomu tak?

Sklep Mr. Beara – Episode 25:

Když přede mne přinesli tuhle nahrávku, nahlas mi ujelo „No do prdele“ a trošku jsem se zaculil. Jistěže se mi dostalo pár udivených pohledů od policistů, ale Wilson jim řekl o mé zkušenosti s Mr. Bearem a o tom, jak od něj furt mám ten dopis. Jako všechny předešlé epizody, i tahle zahrnovala muže s medvědím kostýmem.

Epizoda začala s Mr. Bearem, který pobíhal okolo stolu s červeným ubrusem, s pomerančovým džusem v rukách. Na stole bylo 16 skleniček a jedna malá lahvička neznámé tekutiny.

Mr. Bear nalil spravedlivý podíl džusu do každé jednotlivé skleničky a hned na to otevřením menší lahev a postup zopakoval, tentokrát ale přidal do skleniček jen jednu kapku. Pak šel mimo záběr kamery a bylo slyšet míchání a cinkání, pak přešel zpátky do záběru kamery.

Následovalo ho 16 dětí, některé vypadaly na 4 roky, ostatní vypadaly skoro jako teenageři. Když se tam zjevil, policejní důstojník poznamenal, že tohle byla jediná epizoda, kde bylo ukázáno všech 16 obětí.

Všechny děti vypadaly v pořádku, až na jedno

Které na sobě mělo viditelné odřeniny na obličeji, a na rozdíl od ostatních mělo mnohem vyděšenější výraz. Také vypadalo na věk 11-12 let, díky čemuž jsem děcko poznal. Byl to ten kluk, který se ptal na svoji sestru a následně se setkal s neznámým osudem na konci epizody 23, té epizody, kterou jsem sledoval během července 1999.

Když jsem tohle řekl důstojníkovi, potvrdil, že to byl ten samý kluk, a že byl také v epizodě 24 (Epizoda, která byla vysílána jen jednou ve 3 hodiny července 1999, policie stále nemá žádnou nahrávku).

Mr. Bear pak začal zpívat písničku

Písnička byla o citrusovém ovoci a o tom, jak je vitamin C dobrý pro naše tělo (bylo to slyšet jen velice těžko přes medvědí masku). Všechny děti vypily jejich džus (kluk z epizody 23 celkem neochotně) a pak díl skončil.

Po zhlédnutí všech 3 nahrávek od policie z Davis road jsem spokojený, ale ne na dlouho. Stále chci znát celý příběh, ale policie mi namlouvá něco o tom, jak je tvůrce Caledon Local 21 fetišistický pedofil a pravděpodobně člen kultu.

Dám si na chvíli pauzu, musím máknout s univerzitou, pak vám sdělím nové informace. Doufám, že se na blog dostanu co nejdřív.

Originál (EN): Creepypasta 1999

Eyeless Jackie

Má přezdívka je Eyeless Jackie, ale říkejte mi jen Jackie. Psaní a překladu se věnuji už něco přes 4-5 let a veřejně své „práce“ publikuji už tři roky. Spolupracovala jsem na knize 13 děsivých těstovin od Marka Veverky, kterého čeští milovníci hororu znají spíše jako Prézu z kanálu Bamuel Seckett, také se hromady mých překladů a originálních prací objevila na Youtubu, kupříkladu Irina u Stay Steaka. Má vášeň je horor a všechno okolo monster pod naší postelí, které díky bohu nemůžeme vidět, ale můžeme o nich číst. A od toho jsem tady.

Související články

3 Comments

  1. Tak příšerný překlad jsem už dlouho neviděla, vždyť se to téměř nedá číst, zní to nepřirozeně a nečesky, o chybách nemluvě. Četla jsem i nějaké tvé další pokusy a je to stejná bída. Překladatel musí výborně ovládat jazyk, do něhož překládá, a v tomto ohledu máš opravdu ještě co dohánět.

    1. Zdravím. V přípravě máme původní verzi Creepypasty 1999. Jsme zároveň v kontaktu s původním autorem. Pokud by si chtěla, tak se můžeš zapojit a pomoci s překladem. Ano vše není ideální ale autoři se snaží. Zároveň nová verze je v přípravě a k jejímu dokončení ještě hodně chybí. Budeme rádi za každou pomoc.

      PS: Nadávat, že je něco špatně umí každý ale přiložit ruku k dílu a pomáhat už se nikomu nechce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button
Don`t copy text!